Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Προκλητικές δηλώσεις Καψή για τους μισθούς.


ed.jpg
Τις ευθύνες στους κοινωνικούς εταίρους επιχείρησε να επιρρίψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, αναφερομένος στα ζητήματα της μείωσης των μισθών, αλλά και στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας.
«Κανείς δεν υιοθετεί την άποψη ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα είναι κυρίως μισθολογικό, αλλά είναι και αυτό ένα τμήμα του» δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega.
Για τους μισθούς, «το πιο δύσκολο ζήτημα», όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχει η περίπτωση η τρόικα να ρωτήσει: «η Ισπανία έχει 150 ευρώ χαμηλότερο κατώτατο μισθό, εσείς τί κάνετε;». Η απλούστερη λύση είναι «το κόβω και πάω (στο επίπεδο που είναι) στην Ισπανία ... το πιο προκλητικό, που τίθεται στους κοινωνικούς εταίρους, είναι να βρουν αυτή μία συμφωνία τέτοια που να βοηθάει την ανταγωνιστικότητα».
Ο κ.Καψής  ακολουθεί τη γραμμή Παπαδήμου, που έθεσε συνδικάτα και εργοδότες «προ των ευθυνών τους», απειλώντας επί της ουσίας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθούν οι απαιτήσεις της τρόικα.
«Πρέπει αυτά τα ζητήματα να τα πάρουν επάνω τους και οι κοινωνικοί εταίροι, η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΒΕΕ, οι ηγεσίες τους πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε όλοι ευθύνη σε αυτή την ιστορία. Πάμε να πάρουμε 130 δισ. ευρώ και πρέπει, για αυτά τα λεφτά, να πείσουμε όλο τον κόσμο, ότι είμαστε πρώτοι εμείς που καταλαβαίνουμε το πρόβλημα», όπως είπε ο υπουργός.


πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου