Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη 19/10



Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν διαφορετικά καλέσματα για συγκεντρώσεις. Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές συγκεντρώνονται στην Καμάρα όπου καλούν πληθώρα οργανώσεων. Εκεί μοιράζεται αναρχικό έντυπο υλικό, όπως και στη διάρκεια της πορείας που θ’ ακολουθούσε.
Η πορεία αυτή κατευθύνεται προς το εργατικό κέντρο όπου ενώνεται με άλλα μπλοκ και γυρνάνε από Αγ. Δημητρίου προς Εγνατία μέσω της Ιασωνίδου. Εκεί σπάζεται ένα ΑΤΜ σε σούπερ-μάρκετ και λίγο πιο κάτω, επί της Κ. Παλαιολόγου πέφτουν πέτρες σε μπάτσους από ομάδα διαδηλωτών. Στο σημείο εκείνο συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ γιουχάρουν και προσπαθούν να εγκλωβίσουν διαδηλωτές, έτσι ξεσπούν συμπλοκές ανάμεσά τους.
Η πορεία από Εθν. Αμύνης βγαίνει στην Τσιμισκή. Εκεί σημειώνονται διαδοχικές επιθέσεις από ομάδες διαδηλωτών σε πολυτελή μαγαζιά, στα οποία σπάζονται οι τζαμαρίες: Fokas, Bershka, Zara, Sephora, Benetton, Vodafone κ.ά. Ομάδα συνδικαλιστών φτάνει στον απόλυτο ξεπεσμό φωνάζοντας “Έξω οι χαφιέδες απ’ την πορεία” (!!!) προς τους διαδηλωτές που σπάνε τζαμαρίες πολυεθνικών και συμβόλων του καταναλωτισμού και του κεφαλαίου.
Στην Ίωνος Δραγούμη εξακολουθούν οι επιθέσεις, σπάζεται μια τράπεζα και λίγο μετά πέφτουν τα πρώτα δακρυγόνα.
Πολύς κόσμος συγκεντρώνεται αργότερα μπροστά από τη Γραμματεία Μακ.-Θράκης. Μια φωτοβολίδα και πέτρες πέφτουν στα ΜΑΤ στο προαύλιο. Οι μπάτσοι απαντούν με δακρυγόνα και η πορεία σπάει. Πολλοί φλεγόμενοι κάδοι έχουν μπει πάνω στο δρόμο, ενώ πυρπολείται και ένα πολυτελές αυτοκίνητο.
Ένα κομμάτι κινείται από Αγ. Δημητρίου όπου συνεχίζονται οι επιθέσεις με πέτρες στους μπάτσους του α.τ. Άνω Πόλης. Ο κόσμος κυνηγιέται από διμοιρίες από την Ιασωνίδου προς Καμάρα, ενώ σε πολλά σημεία έχουν μπει φλεγόμενα οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.
Άλλο κομμάτι διαδηλωτών έχει κατέβει προς την Αρχαία Αγορά. Οι μπάτσοι εισβάλλουν στο εργατικό κέντρο προσαγάγοντας 3 άτομα.
Αργότερα οι συγκρούσεις συνεχίζονται μπροστά από τη Φιλοσοφική και το Χημικό όπου πέφτουν και δακρυγόνα.
πηγή: http://anarchypress.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου